Intretinerea drumurilor poate sa devina o activitate cu un randament maxim si cu cea mai buna eficienta in momentul in care sunt folosite in acest scop autovehicule multifunctionale.

Proiectate si produse in Europa de catre producatori renumiti ele pot sa fie utilizate si la intretinerea de drumuri si vara dar si iarna. Lucrul acesta e posibil datorita accesoriilor multiple care pot sa fie atasate la sasiu tinand cont de anotimpul in care se poate practica intretinerea drumurilor.

Amenajari platforme si intretinere drumuri

Pe timpul iernii se apeleaza la freza si lama pentru deszapezire, raspanditoare de material antiderapant iar vara cu acelasi sasiu se pot folosi si accesorii cum ar fi periile frontale si echipamentele pentru stropirea drumurilor sau cele de cosire etc. Autovehiculele multifunctionale se vor diferentia fata de altele prin eficienta maxima de utilizare. In plus ele au si o manevrabilitate si o capacitate sporita de rulare in terenuri accidentate si in terenurile cu o aderenta mai scazuta (drumurile acoperite cu gheata si zapada) precum si in conditii de vreme defavorabila, caderi masive de zapada, vant sau temepraturi foarte joase. Autovehiculele multifunctionale pentru intretinerea drumurilor pot sa fie cumparate acum si cu reduceri.

De asemenea este important sa cumparati aparate de foarte buna calitate, pentru ca achizitionarea unui autovehicul multifunctional inseamna si acces la consultanta tehnica si in faza premergatoare cumpararii dar si ulterior in orice moment al folosirii lor. Reprezentantii unor renumite marci europene producatoare de utilaje si de accesorii din domeniu, ne spun ca este obligatoriu sa citim documentatia inainte de a trece la actiune. 

Pentru amenajarea platformelor si construirea acestora avem nevoie de mai multe operatiuni si fiecare dintre ele folosesc utilaje diferite. Pentru excavarea terenului este necesar un excavator dar si un utilaj care sa transporte pamantul de la locul actiunii. De asemenea vom avea nevoie sa cunoastem si toate regulile de excavare inainte de a demara lucrarea pentru a nu afecta cladirile si constructiile din jur dar nici pe cele existente sub sol.

Vom avea nevoie si de compactarea ulterioara a terasamentului pe care se realizeaza aceste lucrari de amenajari platforme si ulterior se va trece si la amenajarea efectiva a platformei dar numai dupa ce aceasta a fost construita.