Dupa ce inchiriati compactoare va prezentam toate sfaturile necesare pentru a le utiliza in mod corespunzator.  

Compactoarele sunt sigure si usor de utilizat. Cu toate acestea, exista o serie de consideratii pentru a mentine operatorii si locurile de munca cat mai sigure posibil. Este important sa acordati o atentie deosebita elementelor de baza. 

Conditiile de angajare si programele de lucru aglomerate pot determina chiar si operatorii cu experienta sa ignore liniile directoare de siguranta "in sens normal". Amintirea si urmarirea sfaturilor de siguranta de mai jos pot reduce la minimum potentialul de accidente. 

Compactor de inchiriat la cele mai bune preturi

Examinati si respectati instructiunile producatorului privind functionarea corecta a masinii si a procedurilor de pornire. In cazul inchirierii, revizuiti aceste proceduri la personalul magazinului de inchiriere. 

Nu utilizati compactori cu placi sau masini pe benzina in interiorul unei cladiri sau in alt mediu inchis, care nu este complet ventilat. 

Pastrati mainile si imbracamintea departe de piesele mobile ale placii in orice moment. 

Nu utilizati si nu conduceti niciun echipament sub influenta alcoolului sau drogurilor.

Nu alimentati niciodata un compactor cu placi decat daca motorul este oprit si racit. Alimentarea unui motor fierbinte poate provoca arsuri sau explozii. 

Asigurati-va ca zona de lucru este curata de resturi pentru a preveni desprinderea sau caderea pe masina.

Purtati intotdeauna articole de acoperit capul, plus protectia urechilor si a ochilor atunci cand lucrati. 

Ignorarea oricareia dintre aceste instructiuni poate duce la vatamari grave sau daune materiale.

Cand functioneaza la un nivel relativ inalt, un compactor de placi se va misca sub puterea proprie, operatorul indreptandu-si pur si simplu pe calea de deplasare. Atunci cand se compacteaza pe un nivel care nu este inalt, operatorul ar putea sa ia masuri pentru a-si asigura siguranta. 

In timpul compactarii la incovoiere, ar putea fi necesar ca operatorul sa incline manerul compactorului si sa traga usor masina. 

Compactoarele au tendinta sa alunece lateral atunci cand opereaza pe un teren inclinat. Pentru a preveni alunecarea placii, indreptati-o spre inaltimea pantei pentru a inclina masina.

Evitati operarea unui compactor cu placi pe o suprafata complet compactata, dura sau nepermisa. Rularea unui compactor pe aceste suprafete va provoca daune costisitoare unitatii si ar putea redirectiona fortele vibratorii ale placii de la suprafata catre operator, cauzand un prejudiciu. 

La fel ca orice echipament, un compactor de placi necesita un service, intretinere si depozitare dupa operare. 

Ori de cate ori montati, lubrifiati sau reglati orice parte a unui compactor de placa, opriti motorul si deconectati firul bujiei. 

Consultati manualul de operare al compactorului placii pentru specificatiile de service, intervalele si problemele de siguranta. 

Cand nu se utilizeaza, acoperiti compactorul placii si depozitati-l intr-un loc uscat. 

 

Pastrati aceste sfaturi de siguranta si instructiuni de utilizare in minte si puteti avea incredere in lucrul in conditii de siguranta si productivitate.