In mai multe domenii precum si cel al constructiilor, cel industrial si cel forestier au cel agricol, o foarte mare parte a lucrarilor se bazeaza pe ajutorul care vine de la utilaje.

Acestea pot sa fie excavatoare compacte sau care au mai putin de 6 tone dar pot sa fie si mai mari cum ar fi basculantele, buldozerele, sau alte utilaje de felul acesta.

Utilajele sunt foarte bune si cu ajutorul oamenilor ele sunt manuite sa faca totul foarte bine si foarte calitativ. Daca si voi executati astfel de lucrari si considerati ca a venit momentul sa il schimbati pe cel vechi noi va oferim o gama foarte larga de excavatoare compacte sub 6 tone. Intra chiar acum pe site si alege modelul care iti place cel mai mult si care  corespunde foarte bine tuturor cerintelor.

Excavator de inchiriat pret

Excavatoarele se clasifica dupa mai multe criterii ceea ce inseamna ca sunt mai multe tipuri de astfel de utilaje iar daca este sa ne luam dupa numarul de cupe al unui excavator ele pot sa fie cu o singura cupa denumite si masini de actiune cilindrica dar si cu mai multe cupe si sa poarte numele de masini cu actiune continua.

Daca nu aveti de facut o lucrare mare, cele cu o singura cupa sunt perfecte. La lucrarile mari este recomandat sa cumparati un excavator mare, adica unul care sa aiba mai multe cupe pentru ca ele sunt mult mai productive. Daca este sa reclasificam excavatoarele cu cupa, aceasta se poate face in primul rand dupa modul de actiune al echipamentelor de lucru. In cazul acesta vom discuta despre excavatoarele mecanice si despre cele hidraulice. Cele mecanice folosesc pentru actionarea echipamentului transmisiile cu cabluri si mecanica iar cele hidraulice folosesc cilindrii hidraulici.

Daca tot am amintit de echipamentul de lucru, tinand cont de acest criteriu foarte des intalit vorbim despre excavatoarele cu cupa dreapta, cele cu cupa inversa si cele cu dragalina sau cu brat telescopic.

Excavatoarele cu cupa dreapta utilizeaza cupa pentru a putea sapa pamantul si pentru a-l scoate apoi, prin rotire duc cupa plina de pamant in locul dorit.

Excavatoarele cu cupa inversa sunt cele care in mod normal sapa sub nivelul de sprijin al masinilor. Un asemenea excavator este compus din sistemul de deplasare, platforma de rotire, brat, maner si cupa dar si mecanismele de manevrare a bratului, manerului si cupei.

Referitor la excavatoarele cu dragalina ele functioneaza dupa cum urmeaza: cupa excavatorului se infige in pamant si este ajutata de propria sa greutate. Este un tip de excavator utilizat doar la pamanturile slabe si la extragerea balastului din albia de la rau pentru ca saparea se face prin tragerea cupei. Un avantaj mare ale excavatorului este si faptul ca pot fi executate cu el si lucrari de sapare sub nivelul apei.

In momentul in care vreti sa va cumparati un asemenea utila ganditi-va bine si la toate nevoile pe care le aveti si alegeti exact modelul care sa vi se potriveasca cel mai bine tinand cont de toate nevoile pe care le aveti si de tot ceea ce doriti sa faceti cu respectivul utilaj.