Daca esti interesat de inchirierea unui cilindru compactor si de pretul acestuia nu ezitati sa ne contactati si unul dintre membrii echipei noastre iti va explica de ce ai nevoie. Exista mai multe tipuri de compactare.

Pentru compactarea pietrisului cu strat de 8 cm se recomanda placile compactoare sau placile vibratoare care au greutatea cuprinsa intre 200 si 300 kg. Forta centrifuga generata de placa compactoare cu greutatea de 200 – 300 kg trebuie sa fie de minim 2500 kp.

Pentru compactarea pietrisului cu strat de 10 cm sunt recomandate placile compactoare reversibile cu o greutate cuprinsa intre 400 si 450 kg. forta centrifuga generata de placile compactoare reversibile in acest caz trebuie sa fie de minim 3500 kp si cu fecventa de 40 – 90 Hz. Placile vibratoare cu frecventa joasa nu sunt recomandate pentru ca au amplitudine mare si au tendinta sa sara fiind foarte dificila operarea lina.

Pavelele de 4 cm si 6 cm pot fi compactate. Pentru compactarea acestui strat sunt recomandate placile compactoare unisens cu greutati cuprinse intre 70 si 120 kg. Pentru a se evita deteriorarea suprafetelor placilor care se afla in contact direct cu materialul de compactat se foloseste un covor de poliuretan sub talpa interioara a placii vibratoare. Cauciucul de vulcolan are rolul de a reduce nivelul de zgomot.

Compactarea pietrisului cu strat de 6 cm solicita placi de compactare cu greutatea cuprinsa intre 100 si 200 kg. Forta centrifuga de care au nevoie aceste placi trebuie sa fie de minim 1500 kP. In categoria aceasta sunt disponibile si placile compactoare reversibile dar si cele simple numite placi compactoare unisens, placi compactoare unidirectionale sau placi vibratoare unidirectionale. Placile compactoare reversibile au mai multe avantaje printre care putem enumera acoperirea unor suprafete mari, manevrabilitatea ridicata in zonele dificile, etc.