Excavatorul este un utilaj folosit in activitatile de constructii. El are forma foarte similara cu cea umana avand un brat cu incheietura si cor.

La bratul acesta mai sunt doi cilindrii hidraulici care au o cupa si o rampa ei formand zona superioara a excavatorului.

Sasiul are un motor si un mecanism ce ne ajuta echipamentul la miscare. Caroseria contine un motor, ulei si combustibilul pentru cilindii. Ea se va conecta la sasiu cu ajutorul unei caschete cilindrice care ii permite rotirea libera undeva la 360 de grade. Un brat care are o incheietura atasata la caroserie va pune cupa in miscare. Excavatoarele clasice consta intr-o greutate localizata undeva in spatele utilajului pentru a imbunatati excavarea si ridicarea insa ele nu erau bune pentru spatii restranse. Ulterior a aparut in aul 1993 excavatorul Zero Tail Swing. Acesta era proiectat intr-un mod in care marimea contragreutatii a fost limitata si la marimea senilelor fiind un utilaj mult mai simplu si mai sigur de utilizat pe zone restranse.

Inchiriere excavator pe roti pret

Excavatoarele moderne au imprumutat si caracteristicile si designul acestui excavator.

Excavatoarele sunt folosite la sapaturi de santuri, gropi si fundatii si de asemenea sunt folosite si pentru exploatarea padurilor, saparea sub apa cu ajutorul unei drage, ridicari masive si manipularea materialului, bateriea pilotilor si demolari. Exista mai multe modele de excavatoare. Principalele tipuri includ draglina, excavatoarele compacte cu raze largi de actiune si excavatoarele de absorbtie cu cupa dreapta.

Excavatoarele compacte sunt utilaje pe roti care cantaresc minim 0.7 tone. Deplasarea lor va fi sporita datorita fluidelor hidraulice alimentate pe cilindrii hidraulici. Excavatoarele compacte se compun din mecanisme de lucru, sasiu si casa. Casa se foloseste pentru rotire in timp ce sasiul reprezinta un suport major pentru mecanisme si pentru casa. Mecanismele de lucru sunt compuse din brate si cupe.

Excavatoarele pe senile sunt primele de pe piata si sunt facute pentru a elibera locul de munca greu precum mineritul. Ele sunt in general mari si spatioase si au mereu si un numar mare de cai putere. Excavatoarele pe senile sunt unele din cele mai des intalnite tipuri de excavatoare din lume.

Excavatoarele de tipul draglina sunt folosite pentru inginerie si minerit si sunt impartite in doua categorii mari si anume cele care contin elemente usor de dezmembrat si de transportat pe remorci, macarale mici utilizate in constructiile civile precum drumurile, lacurile si constructiile de porturi. Cea mai buna si cea mai mare structura de echipament de pe teren e folosita si pentru a exploata smoala si nisipul. Draglinele sunt compuse din brate care au doar o cupa iar cupa unei dragline se actioneaza de catre un troliu.

 

Excavatorul cu raza larga de actiune este unul cu brat lung. Lungimea bratelor este foarte buna pentru activitatile de distrugere. Tipul acesta de utilaj este capabil sa ajunga pana la varful cladirilor si metaforic vorbind sa distruga  structura cladirii.