Daca comparati un excavator hidraulic cu o persoana, sistemul hidraulic este sistemul de circulatie a sangelui uman. Sistemul de circulatie hidraulica este o parte importanta a excavatorului hidraulic. Acesta include productia de pompa hidraulica principala de precizie, rezervor de ulei hidraulic, supapa multi cale, cilindru pe roti, cilindru de ulei, motor si numar mare de tevi.

Datorita preciziei sale sistemul hidraulic este de fapt foarte fragil si are nevoie de intretinerea atenta. Daca nu este intretinuta in mod corespunzator va duce la tot felul de esecuri care va vor afecta si vor aduce pierderi uriase.

Intretinerea excavatorului hidraulic sectiunea de curatare

Tineti uleiul hidraulic curat

Uleiul hidraulic trebuie sa fie asezat intr-un loc curat si uleiul trebuie sa fie inlocuit cu o palnie curata echipata cu un filtru de plasa fina.

Daca rezervorul de ulei contine impuritati in uleiul hidraulic acesta va bloca supapa, va zgaria pompa si va bloca priza de ulei cauzand defectarea masinii.

Inlocuiti in mod regulat uleiurile hidraulice fi filtrele hidraulice. Deoarece sunt multi aditivi in uleiul hidraulic, scopul original al aditivilor este de a preveni deteriorarea uleiului hidraulic, dar dupa 5000 de ore va expira deci este timpul sa inlocuiti noul ulei hidraulic. Pe langa schimbarea uleiului, apa si sedimentul din rezervor trebuie sa fie indepartate regulat. Deci in rezervor exista sedimente fara curatare si este inutil sa inlocuiti uleiul hidraulic.

Pastrazi o zona de lucru curata

Atunci cand alimentati in rezervor asigurati-va ca zona din jurul capacului filtrului este curata. Utilizati doar palnia sau recipientul curat. Nu introduceti murdarie in sistem. In momentul in care intretineti sistemul hidraulic, stecherul din plastic curat poate fi folosit pentru a sigila capatul conductei. La intretinerea pieselor hidraulice bancul de lucru trebuie sa fie curat. Verificati starea uneltelor utilizate. Trebuie sa fie de asemenea curate.