Mergeti la o scoala de pregatire pentru echipamentele grele pentru a va antrena in lucrul cu excavatorul pentru ca un astfel de curs va poate oferi o baza de abilitati foarte buna. Cu toate acestea, odata ce ati iesit la locul de munca, instruirea continua. Invatarea prin practica este cu siguranta una dintre cele mai bune optiuni,  si doar vizionarea operatorilor cu experienta la locul de munca poate fi o lectie minunata. 

Nu sunteti limitat doar la excavatoare. Urmariti  mainile cu experienta la locul de munca pe buldozere, grederi sau orice alt echipament greu. Motivul pentru care am ales astazi excavatoare este ca acestea pot fi fiare mari, grele, dar exista cateva trucuri  pe care unii operatori le pot folosi. 

Inchiriere excavator - preturi competitive

Desigur, fara o baza solida de instruire, nu veti ajunge niciodata sa apreciati sfaturile pe care operatorii experimentati le pot da. Exercitiul de instruire este o necesitate daca vreti sa va aflati intr-o pozitie in care experienta dvs. poate fi transmisa generatiei urmatoare. Trebuie sa obtineti elementele de baza chiar inainte de a putea afla procesele mai avansate.

Saparea si forfecarea cu ajutorul unui excavator hidraulic poate parea o sarcina destul de simpla. Cu toate acestea, este nevoie de un nivel de pregatire si de indemanare pentru a maximiza productivitatea, eficienta si siguranta atat pentru masina, cat si pentru operator. 

Unul dintre primii pasi necesari - si suna atat de fundamental, dar este atat de important ca oamenii sa nu treaca cu vederea - trebuie sa va configurati corect jobul si sa acordati timp pentru a face anumi treburi bine . Este imposibil sa sapati o linie dreapta daca nu aveti un punct de referinta. Apoi, acordati-va timp pentru a alinia partea frontala si cea din spate a aparatului la linia fata de care va orientati, astfel incat sa o urmariti drept. 

Apoi, aveti nevoie de timp pentru a vizualiza modul in care treaba va avansa pentru a evita blocarea masinii intre obstacole sau limitarea accesului. 

De asemenea, asigurati-va ca excavatorul ramane in pozitie constanta. Nu puteti sapa un sant de nivel, cu exceptia cazului in care masina este absolut la nivel. Trebuie sa luati pamantul si sa-l impachetati sub una dintre piste pentru a ajunge la acel punct. 

Un accent deosebit pe siguranta este esential pentru santuri. Cel mai mare pericol potential de a lucra peste marginea unei gauri este riscul de surpare. Acesta este un risc nu numai pentru oamenii din interiorul santului, ci si pentru masina si operator, de asemenea, spun expertii. Asigurati-va ca cunoasteti tipul de sol pe care se afla excavatorul si asigurati-va ca masina este pozitionata suficient de in spate pentru a-si sustine greutatea. 

Cand va aflati intr-un excavator, aveti un imens punct orb. Daca aveti o masina care are o contragreutate care se extinde peste lungimea santului, aveti o raza mare de lucru pe care trebuie sa o observati. Este nevoie doar de o singura clipa de neatentie pentru a avea un accident. 

Acordati o atentie deosebita si directiei de deplasare. Un excavator permite ca o carcasa superioara sa fie rotita la 360 de grade. Cu toate acestea, sasiul se deplaseaza in aceeasi directie, indiferent de modul in care se afla operatorul.