In momentul in care vrei sa inchiriezi macarale este foarte important sa te orientezi spre mai multe lucruri. Componenta mecanismelor de rotire este urmatoarea: motor hidraulic cu cuplaj elastic, frana mecanismului de rotire, arborii de transmisie, cuplajele arborilor de transmisie, rulmentul de presiune pentru rotire, dispozitivele de siguranta, limitatoarele de final de cursa, tampoanele si opritoarele, piesele de reazem, limitatoarele de oblicitate, dispozitivele de calare, dispozitivul pentru oprirea automacaralelor in caz de vant.

Macaraua se foloseste pentru transport in vrac in cazul in care instalatiile sunt dotate cu graifar cu cupe. Grafarele cu ghiare sunt folosite pentru o serie larga de scopuri cum ar fi span, deseuri si nisip.

Podurile rulante cu graifar au in cele mai multe cazuri doua mecanisme pentru ridicare care au tamburi de cablu pe acelasi carucior. Pe unul din tamburi se infasoara si cablul de ridicare si de coborare graifar iar pe celalalt cablul de inchidere si deschidere grafiar. Podurile rulante cu graifar au dimensiuni robuste.

Macaralele turn sunt in general confectionate si asamblate sub forma unor macarale telescopice sua mobile care sunt transportate la distante mari si care vor transporta si ele obiecte pe distante mari. Toate aceste macarale pot fi aplicate in orice raze disponibile tinand cont de configuratia lor.

In mod similar cu macaralele mobile macaralele cu turn pot sa ridice obiecte cu masa mai mare de cat a lor aproape de centrul de rotatia comparativ cu raza maxima. Operatorii manipuleaza in general o serie de parghii sau pedale pentru ca fiecare functie a macaralei sa fie foarte bine controlata.

Sunt si macarele mici pe senile. Ele sunt trasportate pe o singura unitate si pot fi asamblate de tehnicienii calificati fara ajutorul unei macarale mobile mari. Acestea sunt in general folosite la lucrari mai mici unde nu este nevoie de o foarte mare forta de ridicare.