Persoanele care lucreaza in constructii reprezinta coloana vertebrala a societatii. Acestia ofera drumuri sigure, adaposturi durabile pentur familiile noastre si scoli foarte bine construite pentru copiii nostri. Practic, fiecare cladire pe care o vezi a fost atinsa de constructori, de ingineri si de arhitecti care le produc din nimic. Daca lucrezi in constructii cu siguranta stii ca lucrul pe santier poate sa fie unul din cele mai periculoase locuri de munca.

In general in fiecare an exista peste 150000 de leziuni cauzate de locul de munca si de aceea este important sa tineti la siguranta. Pe masura ce lucrati pe mai multe santiere de constructii stiti mult mai bine decat oricine ca siguranta coroespunzatoare va incepe si se va termina cu deciziile pe care le luati si cu modul in care va purtati.

Unul din cele mai mari pericole pe care santierul le are este reprezentat de utilajele grele folosite pentru mai multe proiecte. Folosirea sigura a acestor masini este foarte importanta. Peste 35% din accidentele la locul de munca au fost cauzate de accidente de masina in fiecare an si 14% din decese au fost legate de munca.

Deci care sunt pasii si masurile pe care puteti sa le luati pentru a va asigura ca siguranta este prioritatea principala in momentul in care opereaza utilaje grele. Iti prezentam cinci sfaturi pentru a va asigura ca toata lumea este in siguranta in fiecare moment.

Investiti in formare profesionala – una din cele mai importante modalitate de crestere a sigurantei este asigurarea faptului ca personalul este foarte bine instruit in ceea ce priveste echipamentul pe care il opereaza. Aceste masini sunt extrem de tehnice si fiecare are propria tastatura si propriile atribute. Trebuie sa intelegeti cum functioneaza echipamentul inainte de a pune mana pe controale altfel dezastrele se vor intampla.