V-ati hotarat ca aveti nevoie de ceva echipament greu pentru constructii sau de camioane. Poate ca aveti niste contracte mari care au nevoie de astfel de utilaje, cresteti sau extindeti capacitatile companiei dvs. sau pur si simplu trebuie sa inlocuiti echipamentele curente grele. Cum decideti cand sa cumperati echipament si camioane si cand sa inchiriati ceea ce aveti nevoie? 

Cu avantajele si dezavantajele atat pentru inchiriere, cat si pentru cumparare, merita sa evaluati situatia actuala si capacitatile companiei (financiare si de alta natura), planurile viitoare si sa analizati cu atentie care metoda de achizitionare a echipamentelor va fi cea mai avantajoasa pentru afacerea dvs. pur si simplu pentru a va face viata mai usoara. Desigur, costul initial este un factor major in procesul de luare a deciziilor, dar nu este singurul - exista cateva lucruri pe care trebuie sa le luati in considerare atunci cand este timpul sa va pregatiti - utilizarea, disponibilitatea si multe altele. 

 Inchirieri utilaje constructii oferte speciale

Iata o prezentare generala a unora dintre lucrurile pe care trebuie sa le tineti luati in calcul inainte de a decide cand sa cumparati si cand sa inchiriati echipamente. 

1. Situatia financiara actuala 

Acest lucru pare cel mai evident factor de luat in considerare - aveti in prezent capitalul pentru a cumpara sau inchiria? Dar ar trebui sa priviti dincolo de situatia actuala si sa va proiectati costurile pe parcursul mai multor luni sau ani. Desi cumpararea poate fi o cheltuiala financiara unica mai mare, costul de inchiriere se poate adauga rapid si o perioada lunga de timp poate ajunge sa va costa mai mult - mai ales daca echipamentul nu este utilizat pentru intreaga perioada de inchiriere. Si nu uitati: atunci cand detineti, puteti vedea o rentabilitate a investitiei dvs. atunci cand vindeti.

Puteti reduce impactul financiar initial al cumpararii unui echipament in mai multe moduri: 

Cumparati echipamente de calitate de buna calitate - atunci cand inchiriati, platiti de multe ori pentru cele mai noi echipamente cu cea mai recenta tehnologie; achizitionarea de echipamente bine intretinute folosite poate fi mai ieftina decat cumpararea de echipamente noi si poate fi mai rentabila decat inchirierea pe termen lung

Combustibilul este un cost comun pentru detinere si inchiriere si trebuie luat in considerare pentru ambele 

2. Costul proprietatii fata de costul de inchiriere 

De asemenea, este important sa se estimeze costul proprietatii echipamentului fata de costul inchirierii de echipamente. Cu proprietatea apar costurile de intretinere si de exploatare, de asigurare si alte taxe, cum ar fi licentele guvernamentale, iar aceste costuri variaza in mod evident de la masina la masina. Inchirierea este, in general, un cost inclusiv, dar avand in vedere faptul ca o companie de inchiriere trebuie sa obtina un profit, trebuie sa va ganditi ca taxele de inchiriere vor include pretul de achizitie si costul de proprietate, ambele marcate. Probabil va trebui sa platiti pentru a transporta echipamentul la si de la magazinul de inchiriere, de asemenea, mereu. 

Combustibilul este un cost comun pentru detinere si inchiriere si trebuie luat in considerare pentru ambele. Aproximativ o treime din totalul cheltuielilor va fi pentru costul combustibilului 

 

Discutati cu consultantul dvs. financiar despre posibilele implicatii fiscale (sau avantaje) ale cumpararii sau inchirierii de echipamente pentru afacerea dvs.