Dintre toate lucrurile de luat in considerare atunci cand vreti sa inchiriati, lungimea proiectului sau frecventa lucrarilor din calendar ar putea fi factorul decisiv in ceea ce priveste inchirierea sau cumpararea de echipamente. Daca este vorba de un loc de munca pe termen scurt sau daca aveti nevoie de un echipament specializat pentru un loc de munca unic, atunci inchirierea poate avea mai multa sens. Riscul, desigur, este acela ca daca masina nu este folosita pentru intreaga perioada in care este inchiriata din cauza modificarilor din programul de proiect sau a asteptarilor neprevazute, atunci cheltuiti bani pe o masina care sta si asteapta.

 

Daca lucrati la un proiect de lunga durata sau daca aveti mai multe proiecte la orizont, atunci cumpararea are probabil mai multa sens, avand in vedere ca costurile de inchiriere se adauga rapid, cu cat o treaba continua mai mult. Iar un echipament multifunctional (incarcatoare, excavatoare, soferi, stivuitoare, camioane etc.) care pot fi utilizate pentru diverse proiecte reprezinta un avantaj deosebit pe proiect de constructii.

 Inchireri utilaje Galati preturi promotionale

Marele avantaj al unui echipament propriu este ca acesta este disponibil 24/7 - "daca il detineti, il controlati", asa cum se spune. Puteti sa reactionati la modificarile neasteptate ale proiectelor sau programelor, sa va ocupati de un moment si sa finalizati proiecte cu mai putini timpi de intrerupere.

 

Gestionarea echipamentului este, de asemenea, ceva de luat in considerare. Daca aveti abilitatile si timpul, puteti economisi bani pe parcursul unei lungi perioade prin cumpararea unora sau a intregului echipament si luand in considerare asigurarea, intretinerea etc. daca nu, ar trebui sa platiti  suplimentar pentru a inchiria..

 

Pentru proiecte;e pe termen scurt, va recomandam sa luati in considerare inchirierea, dar cumpararea va ofera o flexibilitate sporita. Sa presupunem ca veti avea nevoie de un echipament timp de trei luni. Daca lucrarea se extinde inca doua luni, aveti la dispozitie masina. Daca lucrarea se termina si decideti ca nu aveti nevoie de ea, o vindeti din nou la o alta licitatie viitoare si recuperati o parte din investitia dvs. Frecventa licitatiilor nerezervate in diferite locatii va ofera o mare capacitate de a va controla inventarul si chiar de a profita de echipamentele de care nu mai aveti nevoie.

 

Argumente pro si contra: cumparare contra echipament de inchiriere

 

Inchirierea:

Investitie initiala mai mica

Accesul la o gama mai larga de echipamente in orice moment

Cele mai recente echipamente oferite de obicei

Intretinere, asigurare etc. preluate de o alta parte

Mai ieftin pe termen lung

Echipamente mai flexibile disponibile ori de cate ori aveti nevoie

Mai putin timp de intrerupere

Posibile avantaje fiscale

 

Ceea ce va trebui sa calculati sunt urmatoarele elemente importante:

 

Costul pentru inchirierea echipamentului = Costul pentru echipamentul propriu

Perioada de inchiriere (pe an / luna / zi)  + taxa de ridicare / livrare = costul total de inchiriere

Costul total de inchiriere / perioada de inchiriere = costul de inchiriere pe an / luna / zi

 Costul total al proprietatii / perioada de proprietate = costul de proprietate pe an / luna / zi

Cost total de inchiriere / ore de utilizare preconizate = costul de inchiriere pe ora de utilizare

 Cost total al proprietatii / ore de utilizare preconizate = costul proprietatii pe ora de utilizare