La reviziile periodice si la verificarile tehnice se poate constata un numar mare de probleme la utilajele de constructii. Utilajele de constructii sunt nevoite sa functioneze in conditii destul de dure si fiecare operator le utilizeaza in felul sau, iar rezistenta lor ajunge sa scada pe masura ce timpul trece si se acumuleaza ore de functionare.

In mai multe domenii precum si cel al constructiilor, cel industrial si cel forestier au cel agricol, o foarte mare parte a lucrarilor se bazeaza pe ajutorul care vine de la utilaje.

Sunt mai multe persoane care aleg sa isi construiasca singuri casele pentru a putea economisi bani si in multe cazuri lucrul acesta implica si inchirierea de echipamente de constructii. Sarcinile mai simple se pot executa in general cu echipamente pe care proprietarii caselor le detin deja sau cu unele pe care putem sa le cumparam usor.

In ceea ce priveste excavatiile au fost reglementate mai multe norme ce trebuie respectate pentru a nu afecta terenul pe care sunt realizate acestea.

Criteriile de clasificare ale constructiilor sunt diverse. Principalele criterii de clasificare a constructiilor sunt dupa destinatie si importanta. In continuare se vor prezenta ambele clasificari, exemplificandu-se de fiecare data, dupa caz, cele mai reprezentative tipuri din fiecare categorie, clasa sau grupa.

Dezvoltarea din prezent a constructiilor in zonele urbane conduce si la necesitatea unor executii si a unor imobile care au mai multe subsoluri in amplasamentele sau vecinatatile construite.

Drumul este calea de comunicare terestra amenajata special pentru circulatia masinilor si a pietonilor. Din punct de vedere constructiv toate drumurile sunt alcatuite din: infrastructura care cuprinde toate lucrarile ce sustin suprastructura, asigurand si legatura cu terenul si transmiterea spre el a eforturilor statice si a celor dinamice. Infrastructura include terasamentele si lucrarile de pamant dar si lucrarile de arta.

Drumurile publice sunt destinate cerintelor de trafic rutier ale intregii populatii si ale economiei nationale. Ele se impart in drumuri de interes vital: autostrazi si drumuri de mare capacitate care sunt rezervate doar circulatiei autovehiculelor. Autostrazile sunt prevazute cu benzi unidirectionale care sunt separate de o banda mediana si parapeti. De asemenea, ele intersectaza denivelat orice alta cale de comnicare si evita localitatile.

Drumurile forestiere sunt compuse din complexe de amenajari si de constructii care sunt destinate circulatiei vehiculelor ce transporta materiale lemnoase. Infrastructura drumurilor forestiere e formata din mai multe terasamente si lucrari de consolidare si de asanare si protectie.

Suprastructura drumurilor forestiere este formata de amenajarea speciala a partii superioare a acestora. 

Excavatorul este un utilaj folosit in activitatile de constructii. El are forma foarte similara cu cea umana avand un brat cu incheietura si cor.

Drumurile agricole sunt caile rutiere construite ori amenajate cu scopul de a asigura accesul la terenurile si la obiectivele agricole, efectuarii transporturilor de materiale dar si a  uneltelor si utilajelor necesare procesului de productie.

Pentru lucrari de reparatii si intretinere drumuri va rugam sa ne contactati pentru a beneficia de cele mai bune servicii.

Folosind o placa vibratoare ori una compactoare pe straturile proaspete de pietris pentru pavaj sau pavele de beton.

Intretinerea drumurilor poate sa devina o activitate cu un randament maxim si cu cea mai buna eficienta in momentul in care sunt folosite in acest scop autovehicule multifunctionale.

Un compactor este un utilaj, o masina ori o instalatie de comprimare pe verticala a terenului pentru a mari rezistenta sa la presiunea cladirilor instalatiilor ori materialelor care stau pe el.

Sunt mai multe persoane care aleg sa isi faca singuri casele pentru a economisi bani si de cele mai multe ori lucrul acesta implica inchirierea de echipamente de constructii.

Un autograder este un utilaj pentru constructii utilizat pentru lucrarile de pamant si pentru eliminarea stratului vegetal si formarea patului, profilarea si nivelarea drumurilor si executarea rableelor la terenurile plane prin sapare si prin deplasarea pamantului in anumite gropi de imprumut si prin finisarea taluzurilor la ramblee si debleuri in terenuri unde nu sunt obstacole.

Ati auzit cu siguranta de mai multe ori discutanduse despre utilajele numite gredere insa nu stiti ce pot sa faca? Sau ati auzit pentru prima data de ele?